Kulinariska Österlen bullar upp!

Kulinariska Österlen bullar upp!

maj 23, 2017 Av av Kristina Fröling

Årets tema för Matrundan Österlen är ”I gott sällskap” och just gott ska det vara att både umgås och att smaka på vad det kulinariska Österlen har att erbjuda. Så som tapas à la Österlen, skånska viner och tillfälle att pressa sin egen rapsolja. Hela 61 företag samverkar i årets runda under helgen Kristi himmelsfärd.

Odlare, producenter, gårdsbutiker samt restauranger och kaféer bjuder under fyra dagar in besökare att ta del av traditioner, nytänkande och smakupplevelser. Och i år med extra många aktörer och programpunkter kring mat och dryck.

– Vi firar tioårsjubileum och det kommer att märkas på flera sätt. Bland annat har vi en rad aktörer som är inbjudna att vara med just i år, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen.
Många besökare satsar stort och försöker hinna med så mycket som möjligt. Andra väljer sparsmakat ut några favoriter.

– Vi vill ge en så komplett bild som möjligt av det Österlen har att erbjuda alla som älskar mat och uppskattar ett genuint hantverk. Kulinarisk turism är på tillväxt, och internationell press rankar vår region högt.

Matrundan Österlen 2017 har ett stort och brett program där det mesta är gratis. Matrundan pågår från torsdag 25 maj till och med söndag 28 maj. Medverkande aktörer, med få undantag, har öppet varje dag mellan klockan 11 och 16.

Hemsida: www.matrundan.se