Lyckat samspel med god fortsättning

Lyckat samspel med god fortsättning

augusti 6, 2017 Av av Kristina Fröling

Fest blev det i stor skala för tre generationer när Electric Banana Band drog fullt hus i Ystad Arena under Ystad Sweden Jazz Festival. De sju Rotaryklubbarna, som arrangerat för- och efterfest, hoppas på fler events i samma anda.

Igenkänningen var på högsta volym när EBB drog igång och, som förväntat, blev banankontakten omedelbar. Mormor, morfar, farfar och farmor kan det mesta om att bo i en zvamp för att slippa kramp och pirayan Maja satt som en smäck. Och de hade nogsamt sett till att dela med sig till barnbarnen inför onsdagens konsert. Och visst fanns det också mammor och pappor med som visade att Lasse ”Tigern” Åberg, Janne ”Zebran” Schaffer och Klasse ”Little Arne” Möllberg inte heller lämnat mellangeneration oberörda.

Redan två timmar innan det var dags att jazza loss samlades barn och vuxna i VIP-rummet i arenan för buffélunch. Och där bjöds också efterfest med glass, och som extra topping, besök av herrar Åberg, Schaffer och Möllberg.

Bakom arrangemanget i VIP-rummet stod sju Rotaryklubbar i sydost. Klubbarna har, genom sina kontaktnät, sålt VIP-pass inkluderande entré till för- och efterfest samt biljetter till konserten. Och Rotary är mycket nöjda med resultatet.

– Aktiviteter som attraherar och intresserar fler generationer på en och samma gång ser vi som ett framgångsrecept. Det är i allas intresse att olika åldrar umgås med varandra. Det ligger till grund för Rotaryklubbarnas engagemang, och hela behållningen går till lokalt ungdomsarbete, säger Lars Ottoson, past president i Tomelilla Rotaryklubb.

Också EBB själva nämner, i lördagens Nyhetsmorgon i TV4, konserten i Ystad som en highlight för bandets sommarturné.

– Framför scenen fanns utrymme för barnen att dansa och jazza med, sa Lasse Åberg.

Och det gjorde barnen och det stoppade inte med det. En och annan som lämnat barnstadiet tog tillfället i akt att jazza loss med kidzen.

jazzkids-9-9

Drygt 80 vuxna och barn kom till för- och efterfest i arrangemang av Rotary. VIP upplägget var riktigt trevlig, säger Kjell Persson, Tomelilla, som var där med tre generationer.

jazzkids-11-11

Skönt grönt med mera var det på buffén. Och så klart fanns det bananer också.

jazzkids22-22

Electric Banana band drog fullt hus vid årets Jazzkids under jazzfestivalen i Ystad.

 

Save

Save

Save

Save

Save