Många ägg på samma vägg i Onslunda

Många ägg på samma vägg i Onslunda

april 15, 2017 Av av Kristina Fröling

– Jag får många förfrågningar om att vara med på events, mässor och andra aktiviteter och måste ofta säga nej. Men till det här tackade jag ja utan att tveka en sekund. Rickard Lundqvist och Charlotte Ivarsson-Lundberg var glada för det.

På Åsgård-Holkestorp är långfredagen något alldeles äggstra. För fjärde året i rad presenterades årets äggtavla, skapad av Rickard Lundqvist. För Daniel Müllern, gastronomisk ledare vid Ystad Saltsjöbad och Villa Strandvägen, var det ett hedersuppdrag att få avtäcka, eller varför inte avkläcka, årets tavla.

aggatavlan-3

– Många gårdar har jag sett under mina år som kock. Jag ger Åsgård-Holkestorp absolut högsta betyg för deras djurhållning. Själv serverar jag helst lamm på hösten efter att de fått gå på grönbete, säger Daniel Müllern.

aggatavlan-5

Inte ett enda ägg var löst. Alla satt fast till tusen på sina platser. På plats i butiken fanns också dinkelmjöl, charkuterier och lammdetaljer.

aggatavlan-4

Många kom för att se kändiskocken avtäcka äggtavlan. Men de små lammen i det nybyggda stallet var också en attraktion, och besökarna var välkomna att se dem från läktaren.

/Länk till Åsgård-Holkestorp/