Många bollar i luften

Många bollar i luften

september 11, 2018 Av av Kristina Fröling

Varje liten och mellanstor stad borde ha ett. Alltså ett hotell som är navet för nytta och nöje och en mötesplats med gastronomi, kultur och god stämning. Just som Continental du Sud i Ystad, där ägarparet Jenny Nilsson och Martin Jönsson också slår ett slag för golfen.

En kanonstart, i dubbel bemärkelse, blev det för Continental du Sud Trophy. Och trots att ingen lyckades med hole in one under tävlingen hos Abbekås Golfklubb fredag den 7 september, blev arrangemanget en fullträff med mersmak med nöjda spelare, engagerade sponsorer och bubblande festmiddag. Samt ett målmedvetet ägarpar med känsla för kombinationen tradition och innovation. För nog krävs det både en fast hand och känsliga fingrar för att vårda och utveckla en fastighet och ett kulturarv med hundratals år i taknocken.

På det som en gång invigdes som Hôtel du Sud har kungligheter, författare och konstnärer dinerat och diskuterat. Här har kostymer och knytblusar gjort upp affärer och skakat hand över bordet och under takstuckaturen.

År 2015 fick hotellet nya ägare, och i samband med ägarbytet och renovering fick hotellet sitt nya namn Continental du Sud. Hotellet är uppskattat av både affärs- och fritidsresenärer. Det är också ett omtyckt konferenshotell med hög servicenivå, prisvärda konferenspaket och utmärkt mat tillagad enligt god skånsk tradition.

Läs mer om menyer och arrangemang på Continental du Sud

Vid ett av vattenhålen slog sponsorn Champagne Bollinger mer i än ut.

Arrangören Continental du Sud bjöd på smakprov från köket.

Martin Jönsson och tävlingsgeneralen Rickard Löf trivdes fint i solen.

Tävlingsformen är en scramble, där deltagarna tävlar i lag om fyra.

Dags för en ny bil?

Menigo bjöd på uppskattade smakprov.

Continental du Sud Trophy med kanonstart. Alla lag startar samtidigt, på olika delar av banan.

Joakim och Frida Sandqvist, Marcus Carlström och Mimmi, Helena och Pierre Mayr. Snygga!

Röda mattan på plats och Bollinger i glasen var en god start.

Konst spelar roll på Continental du Sud. Eva Olofssons målningar finns att se i restaurangen.

Skånsk mattradition med nya smaker inledde middagen.