Många lappar men inga lapplisor

Många lappar men inga lapplisor

november 9, 2016 Av av Lars Ottoson

Ett tiotal företagare anammade Tomelilla kommuns inbjudan att komma till Soffta, den 9 november, för att diskutera torgets framtid. Stämningen var god och Post-it-lapparna med problem och lösningar sattes upp i en strid ström på de blädderblocksblad som förberetts med ämnesrubriker.

Flera parkeringsplatser, mer torghandel, mindre torghandel, toaletter, fler aktiviteter på torget, spärra av torget nattetid, använd torget mer, sittplatser i grupper saknas, förhindra gängbildning och flera poliser. Det var några av de förslag som diskuterades. Många ideér och förslag stod, i stark kontrast till varandra.

– Men det finns inte något rätt eller fel i det här stadiet av arbetet. Alla förslag och idéer samlas in för vidare bearbetning, försäkrade kommunens Ingrid Järnefelt och Helena Berlin som ledde diskussionerna.

Leif Sandberg och Torgny Larsson representerade politiken och Leif Sanberg konstaterade att en del helt nya tankar och förslag kommit fram under kvällen. Han tackade också företagarna för deras medverkan men vädjade samtidigt om ett större engagemang från näringslivet i utvecklingen av Tomelilla.

stamning

foretagare

Besia Zarki, HVB Svalan och Therese Persson, LRF var båda glada över inbjudan och möjligheten att få delta i arbetet med utvecklingen av torget.

 

Save

Save