Maria Hammenberg växlar upp till nytt spår

Maria Hammenberg växlar upp till nytt spår

april 15, 2017 Av av Pressmaterial

Tillväxt Syds tidigare koordinator Maria Hammenberg går nu vidare till projektet  Tillväxt i Östra Skåne. ”TÖS” är ett regionalt EU-projekt och en vidareutveckling av metodiken framtagen i Tillväxtskolorna och Tillväxt Syd. Projektet omfattar ett hundratal företag i östra Skåne och löper över tre år. Maria Hammenberg kommer att ansvara för Tillväxtspåret, som är tillväxtmetoden i projektet, medan den andra metoden fokuserar på innovation och drivs av Krinova i Kristianstad.

Ny verksamhetsledare i Tillväxt Syd från 1 april är den välkände företagsprofilen Per-Olof Lind som har lång erfarenhet av att driva företag
med fokus på tillväxt.

– Jag ser fram emot uppdraget med stor entusiasm, säger Per-Olof Lind. Vi kommer att fortsätta jobba med föreningens befintliga och även nya medlemsföretags tillväxtplaner, helt i linje med styrelsen långsiktiga planering.

– Den gemensamma nämnaren för Tillväxt Syd och TÖS är tillväxt. Nätverken kommer att komplettera varandra på ett bra sätt menar Maria Hammenberg.

Styrelsen för Tillväxt Syd är tacksamma för allt det jobb Maria lagt ner i föreningen och önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag. Samtidigt hälsar man välkommen Per-Olof Lind som verksamhetsledare.

– Vi vet att Per-Olof ”Peo” Lind har ett stort kontaktnät och har ett gott rykte om sig att vara lyhörd och handlingskraftig så det ska bli mycket spännande att se hur han tillsammans med oss i styrelsen kan lyfta föreningen ytterligare, säger Henric Appelkvist, ordförande i Tillväxt Syd.

– Vi har via våra båda tillväxtskolor byggt grunden för Tillväxt Syd och har de senaste åren investerat både mycket pengar och resurser i att få föreningen att stå på egna ben. Vi ser nu att vi är väldigt nära att nå detta mål, säger Susanne Thuresson, affärschef och vice VD på Sparbanken Syd.

Tillväxt Syd är en ekonomisk förening bestående av cirka 80 medlemsföretag i sydöstra Skåne som grundades av Sparbanken Syd som en fortsättning på bankens populära tillväxtskolor. Föreningen har funnits sedan 2013. Sparbanken Syd fortsätter att vara huvudfinansiär till föreningen och dess verksamhet.

/Länk till Tillväxt Syd/    /Länk till Sparbanken Syd/