Matrundan Österlen jubilerar med extra allt

Matrundan Österlen jubilerar med extra allt

februari 28, 2017 Av av Kristina Fröling

Helgen Kristi himmelsfärd är det dags igen för Matrundan Österlen som i år firar tio år av möten med mat, människor och miljö.

Under de fyra dagar som Matrundan Österlen 2017 pågår erbjuder odlare, producenter, gårdsbutiker samt restauranger och kaféer besökare att ta del av traditioner, nytänkande och smakupplevelser. Och i år med extra många deltagare och programpunkter kring mat och dryck.

– Vi firar tioårsjubileum och det kommer att märkas på flera sätt. Bland annat har vi en rad aktörer som är inbjudna att vara med just i år. Flera av dem är dessutom nyetablerade på Österlen, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen.

I Matrundan Österlen deltar omkring 30 medlemmar och besökaren gör själv sitt urval. Eller satsar stort och försöker hinna med så många stopp som möjligt. Till hjälp i planeringen kommer att finnas en jubileumstidning med karta och program.

– Vår ambition är att ge våra besökare en så komplett bild som möjligt av det Österlen har att erbjuda. Intresset för bra råvaror och kvalitetskrav på både mat och dryck gör att Matrundan Österlen blir allt mer angelägen och aktuell för varje år. Kulinarisk turism är absolut här för att både stanna och växa.

Matrundan Österlen 2017 pågår från torsdag 25 maj till och med söndag 28 maj.