Mats Pehrson blandar och ger i Malmö

Mats Pehrson blandar och ger i Malmö

november 1, 2017 Av av Kristina Fröling

För två år sedan väckte hans verk om livet på Wall street stor uppmärksamhet. Flera av utställningens bilder sålde slut innan vernissagen. Nu är han tillbaka med den nya serien ”Past, Present and Patterns” och den här gången på Gallery M1 i Malmö. Vernissage lördag den 4 november klockan 13 – 16 med närvaro av Mats Pehrson, bosatt i New York.

I sina senaste verk kopplar han samman historia med nutid i figurativt och abstrakt måleri. Här möts figurativt och abstrakt måleri i en mättad och rik färgskala. Olja, akryl, kolkrita, cement och shellack ger tavlorna ytterligare dimensioner. Grekisk historia och mytologi träder fram i målningarna, och här märks grekiska atleter, fragment av Hellas och kolossen på Rhodos.

Det är med stor glädje han åter besöker Sverige, och glädjen det delar han med galleristen Rickard Löf

– Jag är mycket glad över att ha Mats Pehrson här igen. Den blandteknik, som han tidigare visat, finns kvar också i den här utställningen. Men nu är det måleriet som dominerar, säger Rickard Löf.

Mats Pehrson är född i Sverige, men bor och verkar sedan många år i New York. Hans arbete utmärks av figurativt och abstrakt måleri i en mättad och rik färgskala. Han arbetar ofta med olika material såsom olja, marmorpulver, schellack och ibland även cement vilket ger tavlorna ytterligare dimensioner. Representerad hos institutioner och privata samlingar i Sverige, USA och Europa.

Utställningen på Gallery M1, Gråbrödersgatan 5, Malmö, pågår till och med den 23 november.