Mats Pehrson, New York, åter i Ystad

Mats Pehrson, New York, åter i Ystad

augusti 5, 2017 Av av Kristina Fröling

För två år sedan ställde han ut på Gallery M1 med stor framgång. Nu är han tillbaka med den nya serien ”Past, Present and Patterns”. Här kopplar han samman historia med nutid i figurativt och abstrakt måleri.

Det är med stor glädje han besöker Ystad igen, och innan han återvänder till New York är det många som vill träffa honom. Flera av dem har redan verk av honom hemma på väggen. Bland dem galleristen själv.

– Jag är mycket glad över att ha Mats Pehrson här igen. Den blandteknik, som han tidigare visat, finns kvar också i den här utställningen. Men nu är det måleriet som dominerar, säger Rickard Löf.

I verken möts figurativt och abstrakt måleri i en mättad och rik färgskala. Olja, akryl, kolkrita, cement och shellack ger tavlorna ytterligare dimensioner. Grekisk historia och mytologi träder fram i målningarna, och här märks grekiska atleter, fragment av Hellas och kolossen på Rhodos.

Mats Pehrson uppskattar det nya läget för Gallery M1 Hotel Continental du sud.

– Vacker ljus lokal och högt i tak. Och dessutom i ett utmärkt centralt läge.

För honom själv blir besöket kort med intensivt. Redan efter två dygn i Ystad återvänder han tillsammans med sin hustru hem till New York.

Utställningen pågår till och med den 31 augusti.

mats-2-2

Aphrodite, the goddess of desire, beauty and love. Triptyk.

mats-6-6

Mats Pehrson och Rickard Löf – konstnären och galleristen är glada att mötas i Ystad igen.