Österlen lyser klart för start!

Österlen lyser klart för start!

november 1, 2019 Av av Kristina Fröling

Allhelgonahelgen på Österlen blir i år något alldeles extra. Massor av ljus, facklor och marschaller kommer att tändas och lysa under de mörka timmarna. Men redan från förmiddagarna finns det mycket att se, höra och göra.

Rekordmånga programpunkter väntar på besökare från hela landet under fredag, lördag och söndag den 1 – 3 november. Butiker har öppet liksom caféer och restauranger. Fler aktörer har också tagit tillfället i akt att göra pop-up-serveringar, gallerier och utställningar.

Det finns program för både barn och vuxna, till exempel blir det disco för mindre och större barn, uppdelat till två tillfällen. Många aktörer som normalt inte har mat i sin verksamhet kommer att bjuda eller sälja varm soppa.

Många former av den konst och kultur som är signifikant för Österlen finns att hitta på många ställen i det breda programmet. Också kyrkan har sin roll för lite mer andlig spis. Eftersom Österlen lyser också inkluderar omnejden finns aktiviteter i till exempel Ystad och Vollsjö. Invigning sker i hamnen i Brantevik, årets ljusby, med start kl. 18.30.

Hela programmet – klicka här Österlen lyser 2019