Österlenryttarna kör i topp i Friends Arena

Österlenryttarna kör i topp i Friends Arena

december 3, 2017 Av av Kristina Fröling

Peder Fredricson gjorde det igen och tog i går andra segern i årets upplaga av Sweden International Horse Show. Nu med EM-guldhästen H&M All In i Volkswagen Cup, 150-hoppning. Utmaningen kom från Stephanie Holmén som rider Flip´s Little Sparrow. I dag, söndag, är det final i Sweden Grand Prix H&M. Foto: Roland Thunholm.

– Jag är så stolt över vårt stall, sa Peder under presskonferensen.

Han visste att Stephanie, som kallas Steffie, är snabb. Hon är anställd som ryttare på Grevlunda gård hos familjen Fredricson.

– Vi började året med att sätta en lapp på ridhusdörren. Vi skulle bli en sekund snabbare i våra ritter. Det gav resultat och vi är grymt snabba nu, säger Peder.

Peder red hem bilen och kunde köra ärevarv.

– Första tanken var att jag skulle låta henne vinna bilen. Men du har så många chanser kvar att vinna hur många som helst, menade Peder, som parkerat en rad bilar i sin ägo.

– Var det någon som skulle slå mig så var det OK om det var Peder. Fast han snuvade ju på mig på min första bil, säger Stephanie.

Hon kände sig inte som förste förlorare. Utan som en vinnare över resten av startfältet.
Peder och Steffie tränar tillsammans. Så när Peder lämnade över sin favorithäst Flip´s Little Sparrow till Steffie var det inga problem.

– Jag försöker rida som Peder och allt runt omkring henne är sig ju fortfarande likt. Samma människor och samma rutiner.

Peder beskriver Sparven så här:

– Hon har en stor personlighet och ger alltid allt. Hon har betytt så mycket för mig.

Det kan bli fler bilar till Grevlunda gård. I tabellen för bästa ryttare totalt toppar Peder och Stephanie Holmén är delad tvåa med Irma Karlsson.
Tre bilar är kvar i potten. En i Grand Prix-hoppningen, en till totalt bäste ryttare och en i specialklassen Sweden Masters.