På samma våglängd – igen!

På samma våglängd – igen!

januari 7, 2018 Av av Kristina Fröling

Efter succé och fulla hus på Ystads teater, Skillinge teater och i Båstad är det dags för Lunds stadsteater. Måndag den 5 februari klockan 19 levererar Karin Bergquist och Harald Leander, i samspel med Salongsorkestern, ett stycke radiohistoria från tiden 1925 – 1945. Musik, nöje och nyheter står på tablån.

Efter föreställningarna och framgångarna med ”I god beredskap” och ”Pilsner & champagne” var det dags för ”På samma våglängd”. Här vippar jazzgossar på sina bakdelar, kjolarna blir korta, ljudfilmen har premiär och cykeln spelar en viktig roll när det är dags för semester. Det ryms också skvättar av både dekadens och pilsnerfilm, i folkparkerna är det dans och swingpjattarna gör sitt till. Men det mullrar också av oro i Europa, börsen kraschar och jämlikhet är ingen självklarhet i nyhetsstudion där Karin Bergquist och Harald Leander har rollerna som nyhetsuppläsare, reportrar och artister.

Salongsorkestern, storband med stråkar och vokaltrio, står för musiken.

vaglangd-2-1

Karin Bergquist är uppväxt i Ystad och är skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film och TV. Harald Leander, välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga.

vaglangd-3-1

Salongsorkestern är ett storband med stråkar och vokaltrio som spelar genuin ballroomjazz från 1925-1945. Repertoiren, merparten originalarrangemang, är hämtad från den europeiska och amerikanska populärmusiken, från rena jazznummer till pilsnerfilmsschlager. Bandet bildades i Lund på 70-talet och spelar på jazzklubbar, festivaler, baler, privata fester, kungamiddagar och gör gärna konserter och shower. Medverkat vid ett flertal tillfällen i TV. Turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler.