Palatzet – ny plats för Pall Solnes

Palatzet – ny plats för Pall Solnes

mars 30, 2018 Av av Kristina Fröling

Färgskalorna är de samma, och precis som tidigare saknar de stora verken titlar. Men adressen är ny, även om den pampiga villan vid Gustavs torg i Tomelilla är historisk. Långfredagen är det premiär med vernissage i Palatzet och på ÖSKG:s karta är numret 94.

När besökarna kommer till Pall Solnes möts de av en lång banderoll vid entrén till ateljén och galleriet. Redan namnet kan få fart på fantasin, men kunde Hasse och Tage förvandla Torget i Tomelilla till Paris, London och Madrid, så kan väl Pall Solnes få kalla sitt galleri och den gamla villan i Tomelilla för ett palats?

Pall Solnes ser med förväntan fram emot årets konstrunda som för hans del kommer att ha sitt centrum i Tomelilla. Efter nästan tio år på gården i Bollerup, och det kombinerade hemmet och galleriet, har Pall Solnes och hans fru Maria Arnadottir flyttat till Ystad. Samtidigt lämnade han ateljén i Hammenhög för Palatzet på Gustafs torg 2 i Tomelilla.

Pall tycker att det blir spännande att se hur det går att locka besökare till ett nytt galleri i Tomelilla by. Bortsett från Konsthallen är det ett tag sedan enskilda konstnärer har ställt ut där under Konstrundan. Men han är nöjd med de nya lokalerna, och tror att han gynnas av det centrala läget och närheten till Konsthallen.

pall-1

– Tomelilla har rätt potential för konstnärer. Här finns lokaler till bra pris och Tomelilla konsthall är riksbekant för sina högkvalitativa utställningar, säger Pall Solnes.

Utställningen pågår från den 30 mars till och med den 8 april kl. 10 – 18.