Pynta pållens panna

Pynta pållens panna

april 3, 2017 Av av Kristina Fröling

En hästägare kan alltid köpa en grimma eller ett träns till och Anneli Hemmingson ser till att det finns nyheter att välja bland. I sin kombinerade shop och verkstad har hon fullt upp av vårens nyheter. En sliten grimma kan lätt ersättas med en ny.

Det gäller att tänka utanför boxen och det stannar inte där för Anneli Hemmingson. Med vana och varsamma händer skapar hon saker i både skinn och läder för både hästar och för hästars ägare. Och varför inte ge hästen ett träns med pannband som glittrar som av guld eller glänser som silver? Tränsen gör hon från grunden i olika storlekar. Och när hon nyligen presenterade sin kollektion vid Islandshästen Dag i Helsingborg var intresset stort hos både publik och tävlande.

– Det var jätteroligt och jag sålde massor, säger Anneli Hemmingson.

Till butiken på Kiviks Stora väg 49 kommer också kunder utan hästanknytning. Väskor, plånböcker och nyckelringar av läder som är garvat med ekologiska medel. Och om hennes målningar av äpplen hänger ihop med hästar eller inte är upp till betraktaren.

– Jag säljer också det jag har i butiken via min webbshop Inspirit by A.

De färgglada grimmorna köper hon in och ger dem sedan sin personliga touch med blommor. Själv har hon både en arabhäst och en islandshäst hemma i stallet.

– Hästar är underbara. Och den som tror att det inte går undan på en islandshäst får tänka om!

En mer passande butiksgranne än den hon har är svårt att tänka sig. I samma hus finns Cake Cowboy och när Markus Lundqvist själv inte har fullt upp med att producera praliner, tårtor och choklad har han sin häst hemma i stallet att ta hand om. Den är av något större modell än Annelis hästar. Men hon kan säkert sy ett träns till hans stora nordsvenska exemplar också. Gäller bara att tänka utanför boxen.

grimma-3

Grimma i glada kulörer med vårens blommor. Perfect match!

grimma-2

Pannband med olika varianter av bling-bling. Allt efter tycke och smak.

grimma-5

Anneli Hemmingsson skapar av läder som är garvat med ekologiska medel.

grimma-6

Se upp! Här kommer det en islandshästryttare!