Snövit i ny verklighet

Snövit i ny verklighet

oktober 10, 2017 Av av Kristina Fröling

Vad händer i sagan när Snövit växer upp? Teatergruppen Big Wind från Göteborg har svaret i barn- och familjeföreställningen Snövit som spelas lördagen den 14 oktober klockan 15 i Rotundan i Tomelilla Folkets Park.

Sagan om Snövit handlar i första hand om att växa upp, om att stå på egna ben, men också om fåfänga. Men inte Snövits fåfänga, utan Styvmoderns. Hennes egoism tar sig så extrema former att hon faktiskt försöker ta kål på sin egen dotter. Men som i alla folksagor finns det hopp. I Snövit i form av en spegel som talar sanning, som är omutbar och som representerar det rätta och goda. På det sättet handlar Snövit också om förtryck och rättvisa. Om hur man ska vara en god människa.

Big Wind har valt en spelstil som är modern men ändå trogen grundhistorien. Med hjälp av låtar, humor och publikmedverkan skapar den lilla ensemblen en teaterupplevelse som är både överraskande, dråplig och alldeles, alldeles speciell.

Föreställningen är just nu i början på en lång Sverigeturné. Under 2017 kommer publiken på åtskilliga platser mellan Tomelilla och Boden att bua ut den vidriga styvmodern och heja på Snövit.

För regin svarar Åsa Gustafsson. Musiken är gjord av Erik Dahl. På scen står Johanna Ehn, Karin Sillberg och Ola Karlberg.

Speltiden är cirka 70 minuter. Ålder från 6 år. Pris: 40 kr alla åldrar, 100 kr per familj (max två vuxna). Biljetter kan förbokas på Tomelilla Kulturhus 0417-181 16 eller via info@tomelillateaterforening.se