Sol, vin(d) och vatten på vårprovning

Sol, vin(d) och vatten på vårprovning

maj 24, 2017 Av av Kristina Fröling

Kan vi sitta ute? När det i lördags var dags för vinprovning hos Nordic Sea Winery var svaret ja. I alla fall för dem som ville hålla ställningarna vid grillen där Fredrik Wallgren höll tapasfiskarna varma i den inte alltför vänliga vinden.

En säsongsprovning på vineriet i Simrishamn är inte som andra provningar. I alla fall inte jämfört med sådana där en sommelier, eller självutnämnd expert, står för urval och komposition. Här erbjuds i stället möjligheten att välja bland ett brett sortiment av viner från världens vinländer.

Provningarna genomförs flera gånger per år och till det dukas upp med tapas av lokala och internationella råvaror.

Vid vårens provning fanns många viner från Carovin som, tillsammans med Nordic Sea Winery, ingår i Oenoforos-gruppen under ledning av Takis Soldatos.

Carovin är verksamt på marknaden sedan 1995 och har etablerat sig som en kvalitetsleverantör.

– Carovin är en vin- och spritimportör av högkvalitativa produkter i mellan- och högprissegmentet. Bolaget importerar vin från de flesta vinproducerande länderna i världen och fokuserar främst på de bästa producenterna från varje vinregion, säger Ida Hornwall, restaurangchef.

Bland nyheterna märks Poggio al Vento från Tenuta Col d’Orcia, pris 579 kronor.

Det som gör provningarna hos Nordic Sea Winery så välbesökta är möjligheten att få prova nyheter bland viner som inte står längt fram på hyllan hos Systembolaget. Men som ingår i beställningssortimentet, och då är det en fördel att först ha konstaterat att det är vad man vill ha.

Säsongsprovningarna med tapas genomförs både på eftermiddag och kväll. Och när det i lördags var dags att rigga om till kvällen var Linda Ungh, chef för events och shoowroom, mycket nöjd.

– Jättegod stämning, både lokala och långväga gäster. Och det gick att sitta ute för första gången i år!

Nästa provning med tapas är sommarprovningen lördag den 22 juli.

vin-7-7

Vad passar till den salta, bitiga sardellen? Chablis!

vin-3-3

Amanda Mackeprang Lundqvist ser till att hålla buffén med tapas välfylld.

vin-2-2

Mimmi Hersby och Julia Johnsson vägleder och rekommenderar utifrån gästens preferenser. Pålästa och fokuserade med största engagemang för uppgiften.

vin-8-8

Tre tapas att välja viner till. Risotto med Boxholmsost, mussla med majo och fisken från grillen.

Hemsida Nordic Sea Winery >       Hemsida Carovin >

 

Save

Save

Save

Save