Surfa in med en god app(etit)!

Surfa in med en god app(etit)!

december 19, 2017 Av av Kristina Fröling

När Pinchos kom till Ystad var konceptet redan välkänt. Ryktet om Sveriges första app-restaurang spred sig brett och blev snabbt en snackis. Helt rätt för alla som har sina smarta telefoner som nav i sällskap med släkt, vänner och bekanta.

Bokningen gick varm flera dagar innan Pinchos öppnade fredag den 17 november. Men ingen behövde vänta på besked och bekräftelse för bordsbokning. Bord bokas via appen i telefonen, förutsatt förstås att man har laddat ner den. Sen är det bara att boka i den tydligt designade appen. Antal personer, datum och klockslag går enkelt och snabbt att fylla i och incheckning sker varje kvart per heltimme.

Vid hovmästarpulpeten tar personal emot, gästen får ett ”boardingcard” med kontrollnummer och ett bord anvisat. Sen ska gästen klara sig själv och med hjälp av appen beställa mat och dryck från köket och baren. Och när det är klart att hämta plingar appen och det är dags att resa sig och hämta den planka som de små rätterna serveras på. Samt drycken från baren.

På menyn finns många små rätter och kalla det tapas den som vill. Här finns smaker och format från Sverige, Italien, Spanien, USA och Asien. Och den som väljer att prova fem stycken blir mätt. Om inte, finns mycket sött och gott att komplettera med. När det sedan är dags att betala kommer appen till nytta igen.

Service är, trots sin naturliga del av ett restaurangbesök, inte relevant på traditionell sätt. Personalens jobb och uppgift är att placera gästerna och, mest av allt, att visa gästerna hur appen ska hanteras. Vilket säkert kan vara nog så krävande.

Vi på skånesydost.nu har provat och det hela har sina poänger. Inredningen är varm och kul och kommer bra till sin rätt under höst och vinter. Av de små rätterna vi provade är dumplings och chiligryta av högrev favoriter. På plussidan räknas att det är enkelt att beställa både mat och dryck eftersom man inte behöver påkalla personalens uppmärksamhet. Som i övrigt också står för att duka av från bordet.

För den som har svårt att släppa telefonen är det hela perfekt. Inga problem är det heller att dela på notan eftersom varje gäst sköter sitt. Om inte någon står för hela kalaset.

Värre är det för dem som gillar att få maten serverad vid bordet. Och som föredrar en telefonfri zon, men då finns det andra restauranger. Vi ger också gärna personalen poäng för bemötandet. Att profilkläderna skulle vinna på lite mindre cirkusdekorer på skjortor och byxor är inget de kan råda över. Vi rekommenderar att surfa in och prova. Det är det absolut värt.

pinchos-2

Meny har rätter från hela världens kök. Alla får popcorn till bordet.

pinchos-3