Sweet, Martin Morand!

Sweet, Martin Morand!

september 25, 2017 Av av Kristina Fröling

I fredags tävlade nordens bästa konditorer om vinst i Nordic Pastry Cup. I det svenska konditorilandslaget fanns österlenaren Martin Morand, Sankt Olof, och Jessica Sandberg som skapade en dessert och flera glasstårtor. Samt inte minst  den chokladskulptur och den tog hem hela vinsten.

Lagen hade nio timmar på sig att imponera på juryn och det svenska landslagets chokladskulptur var inspirerad av årets filmtema. Ur ett 60 kilo tungt chokladblock av 71 procentig Valrhonachoklad karvade laget ur en Oscarstatyett som dessutom dekorerades med en guldpalm och en golden globe.

För att skulptera chokladen användes samma sorters mejslar som till trä. Ett svårt moment som även finns med i EM.

I tävlingen dominerade nordiska smaker och det svenska laget valde bland annat hallon, svartvinbär och harsyra som smaksättare.

Bild från Martin Morands facebooksida.