Tack, Hans Alfredson!

Tack, Hans Alfredson!

september 10, 2017 Av av Kristina Fröling

”Kan man skämta om vad som helst?” Frågan ställdes säkert mer än en gång till Hans Alfredson och hans svar var ”Ja, problemet är bara att det måste vara roligt.”

Just nu, strax efter beskedet om att Hans Alfredson har somnat in, är skrattet långt bort. Men så länge Sverige kan och kommer att kunna minnas, lever glädjen över hans verk vidare. För säg Hasse & Tage och ingen frågar vad som menas. Eller vilka. Hans Alfredson och Tage Danielsson behöver ingen närmare presentation. Liksom deras filmer, revyer och figurer är de världsberömda i hela Sverige. Och så ska de förbli.

Med humorns hjälp rörde Hasse & Tage om i den svenska kulturen. De öppnade ögon och dörrar och satte pennan på ömma punkter. De gjorde det komplicerade tydligt, det onämnbara möjligt att tala om och de satte det dunkla i ljusa dagern.

Med humor, kreativitet och intellekt flyttade Hasse & Tage gränser långt bortom talarstolarnas retorik. De båda tillsammans, men också var och en på egen hand och på eget vis.

Tack Hans Alfredson för de stunder vi fick träffas. Och för allt du gjort för oss alla i allt från allvar till ett rent nöje.