Tidernas final i Falsterbo

Tidernas final i Falsterbo

juli 16, 2018 Av av Kristina Fröling

Tusentals hästälskare och tävlingsfreaks håller andan på de fullsatta läktarna. Stämningen är på topp och spänningen oliiiiidlig när Peder Fredricson på Christian K flyger över hindren. Och jaaaaaaaa, clear round igen och Sverige vidare till omhoppning i Longines FEI Nations Cup under sista dagen av Falsterbo Horse Show 2018.

Det krävs mycket för att det ska blir rätt, och bara lite för att det ska gå fel. Så som i banhoppning där bråkdelar av sekunder räknas, prispengar och poäng står på spel i stenhård konkurrens och hästens villkor i första rummet. Bäst sammanfattat av Peder Fredricson, rankad nummer två i världen, säger i en intervju i Dagens Industri Weekend: ”Tävlingar ska stärka hästarna. De ska vara starkare och bättre när vi åker från tävlingen än när vi kom dit. Den ska utveckla dem, inte använda dem eller slita på dem”.

Så är han också publiken stora favorit, men jublet efter Malin Baryard-Johnssons felfria rundor når samma nivå, och Douglas Lindelöw ska med här också så klart. Och stora hurra för Henrik von Eckermann med Mary Lou som försvarade de svenska färgerna i omhoppningen. Felfritt och snabbt!

Läs mer på hemsidan Falsterbo Horse Show

Två felfria rundor i nationshoppningen för Pedsom avslutade Falsterbo Horse Show 2018.

Jana Wannius, chef för det hela, uppskattar publikens engagemang och sportslighet.

Väl vald musik över arenan efter felfri ritt. Malin och Indiana belönas med Linda Bengtzings ”Hur svårt kan de va?”.

I väntan på omhoppning satt sponsorer med flera fint på VIP-läktaren.

Bronsplats blev det för Sverige i nationshoppningen. Nederländerna guld och Irland silver.

England och hästar är en given combo. Men det gick så där i nationshoppningen. Och ingen hästshow utan hattar!