Tre systrar fritt efter Tjechov

Tre systrar fritt efter Tjechov

oktober 22, 2017 Av av Kristina Fröling

Tre Systrar är en föreställning som undersöker den moderna kvinnas liv i Norden idag, av och med den danska scenkonstnären Liv Kaastrup Vesterskov. En klassisk monolog som med film, musik och skådespeleri bjuder in publiken till den värld som tre systrar har skapat som sin. Teater Weimar ger föreställningen i Smedstorp torsdagen den 26 oktober kl 19.00.

Föreställningen är fritt baserat på Anton Tjechovs klassiska drama Tre systrar. Den väver samman fragment av Tjechovs text med dokumentärt filmat material av tre systrar i åldrarna, 8, 18 och 28 år. Vi möter dem på olika platser, både geografiskt (i Sverige, Danmark och Norge) men också i livet. Det är sommar och de drömmer. Men vad drömmer de om? Vad innebär det att vara en flicka och att träda in i vuxenlivet för att bli en kvinna?

Tre Systrar är en berättelse om tillhörighet och gemenskap, om att finna sin plats, om att växa upp och om tiden som är och som plötsligt har gått. Och som fortsätter att gå. Livs förhoppning är att skapa ett så kallad shared space (delat utrymme) där publiken blir påmind om vilka vi är som människor, var vi kommer ifrån, var vi är nu och vart vi längtar till.

Den 24 oktober spelas den på Biografteatern Scala i Ystad, den 26 oktober i Smedstorp och den  28 oktober spelas föreställningen på Gylleboverket i Simrishamns Riksteaterförenings regi.
Speltid: ca 50 minuter. Den som vill kan ta med sig picknick att äta i Medborgarhuset från kl 18.00 torsdagen den 26 oktober.

Pris: gå två betala för en – 100 kr. Förboka på Tomelilla Kulturhus, 0417-18116 eller via e-post info@tomelillateaterforening.se