Tre VM-silver till Svenska Kakaobolaget

Tre VM-silver till Svenska Kakaobolaget

november 21, 2018 Av av Kristina Fröling

Världens bästa choklad korades under helgens världsmästerskap, International Chocolate Awards – World Finals, i italienska Florens. Den lilla skånska chokladfabriken, Svenska Kakaobolaget, kammade hem hela tre silvermedaljer och chokladkakorna anses nu vara bland de bästa i världen. 

Tävlingen som pågått sedan oktober avgjordes i en slutfinal den 18 november 2018 i Florens, Italien.  Finalister från hela världen deltog i det sista delmomentet som avgjorde vilka chokladkakor som bedömdes vara bäst i världen. Med i tävlingen var Svenska Kakaobolaget som fick pris för tre bidrag.

Svenska Kakaobolaget har småskaligt och hantverksmässigt tillverkat choklad, bean-to-bar sedan 2013. Grundarna, Fredrik Alverén och Ulrika Bergenkrans reser jorden runt i jakten på riktigt unik kakao och samarbetar med producenter som delar deras värderingar och syn på kvalitet.

Deras startpunkt är alltid kakaobönor. Kakaobönor med naturliga och unika smaker. Därför tillsätter de minimalt med ingredienser och rostar bönorna ytterst lätt. Kompromisslöst och utan några genvägar.

Genom att vara transparenta med hur, av vem och till vilket pris de handlar sin kakao för, vill de arbeta för bättre villkor inom chokladindustrin och säkerställa att kakaon är ekologiskt odlad, att priset är rättvist och att arbetsförhållandena är goda.

Chokladkakorna, och mycket annat gott, finns att köpa i butiken hos Österlenchoklad i Skåne Tranås och i nätbutiken.

Läs mer här Svenska Kakaobolaget