Trenden i gränden

Trenden i gränden

augusti 17, 2019 Av av Kristina Fröling

Per Helsas gård i Ystad är ett fantastiskt vattenhål. Och i kombination med Grändens Mat blir det absolut topp. Mer än prisvärt på menyn, och med smaker som sitter där dom ska.

Sommaren är inte över, och det blir säkert fler tillfällen för mat och dryck på kullerstensgården. Blir det kyligt är det bara att svepa in sig i en filt. Eller välja en plats inne i restaurangen bland värmande långkok, soppor och trendiga poké bowls. Samt extra maffiga milkshakes i flera smaker, och ska det vara något mindre men sött finns mycket gott att välja bland. Alla rätter finns som take away, och långkok, soppor och poké bowls kan också beställas som catering.

Föregångaren Kafé Helsa var känd som Ystads enda vegetariska restaurang, men ägarna av Grändens Mat har en bredare syn på mat. Sedan de tog över i mars 2018, är alla som gillar fisk, kött och fläsk välkomna att äta chili, fisk- och skaldjursgryta samt köttbullar. För att ta några exempel från menyn.

Grändens Mat har fullständiga rättigheter, och den som gillar gin har hamnat extra rätt. Men det finns ett bra urval av viner också.

Vidare till hemsidan Grändens Mat

Artisten Hannah Svensson här och syns då och då på Grändens Mat. Jazze är med så klart!