Tummen i spåret till Tryde

Tummen i spåret till Tryde

januari 1, 2017 Av av Kristina Fröling

Klockan är strax 14 och vi avgår mot Tryde på exakt tid! Torgny Larsson passade på att ge Skånetrafiken en känga.

I blötaste laget tyckte några. Men det hindrade inte de traditionstrogna och på slaget 14 signalerade Torgny Larsson avgång. Och därmed var nyårsdagens årliga promenad mot Tryde igång.

För tionde året i rad samlades Trydebor vid stationen i Tomelilla för att gå in det nya året. Promenaden har sedan starten genomförs varje år, och det i alla väder. Och nog såg det en aning dystert ut under förmiddagen, men regnet avtog och lämnade efter sig några blöta nyårspussar att spegla sig i.

Omkring 15 personer och ett par fyrbenta mötte upp vid stationen och Torgny Larsson, ordförande i Tryde byalag, kunde hälsa alla vandrare välkomna till ännu en nyårsdag i motionens tecken.

– Bättre än tv med nyårskonsert och backhoppning i Garmish-Partenkirchen.

Promenaderna har genomförts sedan Tryde byalag bildades. Vädret har varierat men deltagare har det funnits i alla lägen. Också deltagare från Tomelilla brukar hänga på vandringen som går raka spåret längs det gamla järnvägssträckan mellan Tomelilla och Eslöv.

– Ett bra och trevligt sätt att inleda året på, och det skapar gemenskap i byalaget. Vi har mycket roligt i både byn och i byalaget. Tryde är den näst största orten i kommunen och tidigare var det vi som var centralort.

Men störst eller näst störst spelar ingen roll, enligt Torgny Larsson. Det ät trivsel och gemenskap som räknas och det från årets första dag.

 

tryde-4-1

Efter 2,5 kilometers promenad väntade korv och kaffe på Nostalgicaféet i Tryde.

tryde-3

Labradoren Klara klarade att hålla alla tassar i backen medan promenaden lockade.

 

Save

Save

Save