Vem bor här? Riv eller sälj!

Vem bor här? Riv eller sälj!

maj 7, 2017 Av av Kristina Fröling

Frågan ”vem bor här?” ställs varje vecka i SVT:s program där fem hem ska pusslas ihop med fem ägare. Samtliga hus, våningar och lägenheter är inredda med stor omsorg, kärlek och förmåga. Det hela leder oss på redaktionen vidare till vackert renoverade hus på Österlen. Men också till alla de hus och gårdar som har det mesta, men som i dagsläget saknar allt. Och som knappast bidrar till bilden av det vackra Österlen. Varför står de övergivna, förfallna och bortglömda? De är värda nya ägare som kan ge dem det de förtjänar. Det är skamligt att låta husen förfalla! Riv, eller sälj till dem som kan ge husen nya möjligheter. Kanske i en framtida säsong av ”Vem bor här?”.

hus-b-1

”Våningshuset” har fyra våningar och lugnt och vackert läge. Plats för många och potential för den som vill starta bed & breakfast.

hus-a-3

”Väghuset” har största delen i markplan. Nära vägen och med tillhörande byggnad för liten verkstad.

hus-f

”Garagehuset” ligger på lagom avstånd från vägen. För närvarande i luftig planlösning och generöst tilltagen entré.

hus-c-1

”Tegelhuset” har ett bra läge nära vägen och till närmsta by. Enplanshus med vind som kan förvandlas till det mesta.

hus-d-1

”Vita villan” med vackra proportioner och harmoniska linjer. Möjlighet till boende för den som vill ha gott om plats utan störande träd.

hus-e-1

”Disponentbostaden” är en riktig pärla med stor pondus. Här anas historia och storhetstider. Nära till butiker och kommunikationer.

 

Save

Save

Save

Save

Save