Vinnande koncept i Vingården

Vinnande koncept i Vingården

oktober 8, 2017 Av av Kristina Fröling

Efter en försiktig start är det nu full fart i Vingårdens Café & Bistro i Sjöbo. Pizza enligt Neapel, tapas som i Spanien och kaffe som en barista vill ha det. Fredagskvällen kan börja och Emil Johansson petar in en extra pinne i vedugnen.

Starten var försiktig och kanske är det där framgången har sin grund och början. Nu, ett drygt år senare, är krögaren Emil Johansson nöjd med resultatet. När han och Hans Wacher öppnade i september förra året på Norregatan 11 i Sjöbo hade de båda goda erfarenheter med sig. Hans Wacher som chef hos kaffeföretaget Fogarolli, och Emil Johansson med många år som kock. Senast som kökschef på Kronovalls vinslott.

vingarden-2-2

I somras tog Vingården första priset för bästa smakupplevelse på Skånes Matfestival. På tallriken fanns tupp från Tockafarmen, hörökt morotskräm, picklade senapsfrön, gravad äggula, sparris och örtemulsion. En klar vinnare.

Glad är också Emil Johansson över fullsatta kvällar.

– Sommaren har varit jättebra. Och det bästa av allt är att det fortsätter att strömma till gäster!

vingarden-4-4

Lugnet före fullbokad fredagskväll.

vingarden-3-3

Menyn och konceptet är också skapat efter vad allt fler uteätare frågar efter. Ett utbud av mindre rätter, typ tapas, och så klart en hamburgare med friterad sötpotatis. Samt pizza på det sätt som det ska vara enligt originalet. Tunt och frasig med en bullig kant med synliga spår av ugnens rätta hetta. En kort dessertmeny rundar av för den som så önskar

vingarden-5-5

Långbakad rotselleri med kantareller och äggkräm. Absolut topp på tapsmenyn!

vingarden-7-7

Tack för i kväll. Ciao!