Vinprovningen drog fullt showroom

Vinprovningen drog fullt showroom

januari 29, 2017 Av av Kristina Fröling

Vinprovning med unikt upplägg – 72 viner från 12 länder att välja bland.

Vinerna var från Argentina, Australien, Chile, Frankrike, Grekland, Italien, Libanon, Spanien, USA, Tyskland och Österrike. Tapasen harmonierade med internationella smaker och gästerna kom från överallt. Och musiken från bandet Vertigo, Kristianstad.

Ett par från Osby hade bokat hela paketet med övernattning på Hotell Svea i Simrishamn och var stort imponerade av NSW:s Showroom.

– Fantastiskt fint på alla vis. Och en annorlunda provning där man själv kan välja det man vill testa och hitta nya favoriter.

Att få logistiken att fungera med 72 viner och omkring ett dussin variationer av tapas är ingen lek. Men allt flöt fint och vid borden knöt gästerna nya kontakter. Både med varandra och med nyupptäckta viner.

Krögarparet Linda och Linus Persson hade för kvällen tagit ledigt från En Gaffel Kort och hade i stället fullt upp med att välja bland viner och tapas.

– Det här är jättetrevligt, gott och ett fantastiskt tillfälle att prova bland det stora utbudet.

I utbudet dominerade de röda vinerna medan Frankrike representerades av hela åtta vita från de tolv utvalda. I helheten fanns också ekologiska viner. Vinterns och lördagens vinprovning gav säkert mersmak hos gästerna och begäran om påfyllning.

fredrik

Köksmästare Fredrik Wallgren presenterade tapas av lokala och internationella råvaror och smaker.

alla

Ute var det kallt i lördags men vin, tapas och musik värmde snabbt upp de drygt 100 gästerna.

 

 

Save

Save

Save

Save

Save