Halleluja, Lundqvist!

Halleluja, Lundqvist!

november 22, 2016 Av av Kristina Fröling

Heliga Trefaldighets kyrka, Kristianstad, var fylld till sista bänk och musiken steg högt i tak i söndags kväll. Janerik Lundqvist tolkade Leonard Cohen som aldrig förr tillsammans med kör och musiker. Märkbart rörd inledde han konserten med att hylla den store, och bortgångne, poeten med en tyst minut.

Tillsammans med kören Sanktus bjöd Janerik Lundqvist på ett urval av den stora skatt av sång och musik som skapats av Leonard Cohen.

– Det har inte varit lätt att välja bland de många låtarna som jag, i samarbete med Jimmy Ginsby, har översatt till svenska.

Konsertens första låt Gästerna var passande vald och med avslutningen med Den hemliga sången (Halleluja) skapade sångaren tillsammans med kören och Rune Lindqvist, piano, Kathrin Grube, altfiol och dirigenten Kalle Engquist en stämning som nådde hög höjd i kyrkorummet. Under den drygt en timme långa konserten märktes svenska  versioner av bland annat ”Bird on the wire”, ”Suzanne” och ”Everybody knows”. Och så klart ville publiken höra ett extra nummer innan det var dags att gå ut i den mörka och regniga höstkvällen.