Skillingegruppen visar färgstarka profiler

Skillingegruppen visar färgstarka profiler

februari 14, 2018 Av av Kristina Fröling

Under en tid har åtta fotografer siktat på 30 av Skillinges profiler. Resultatet visas i en utställning med start lördag den 17 februari hos Bistro Verandan. Vernissagen pågår mellan klockan 16 och 18 i samband med säsongsstarten.

Skillingeborna har haft anledning att hålla sig framme, eller undan,  när de sett någon med kamera under de senaste veckorna. I alla fall de som vill vara med på bild, och dessutom synas på väggen hos Bistro Verandan. Samtliga har förstås sagt ja till att vara med.

Bilderna är tagna både inomhus och ute. Profilerna har skildrats på arbetsplatser, i favoritfåtöljen eller på promenad. Och dagen för vernissagen är noga vald. Samma dag öppnar också Bistro Verandan för säsongen och från klockan 16 finns både pizza och asiatisk buffé.

Fotograferna, som kallar sig Skillingegruppen,  är Charlotte Kronlund, Terry Hannington, Pia Clarencedotter, Claus Stubbegard, Göran Söderberg och Susanna Asklöf, tillika krögare på Bistro Verandan. Till gruppen hör också Madeleine Pyk och Mike Stott, men som inte är med på bilden.

Skillingegruppens nästa projekt blir Skillinge idag – en fototdokumentation för framtiden. Bilderna kommer att tas den 29 juni inför utställning på Bistro Verandan i september.