Anna Agger charmar med skärm

Anna Agger charmar med skärm

januari 19, 2017 Av av Pressmaterial

Formexmässan i Stockholm är en av årets stora händelser för inköpare, bloggare och journalister. Det är här trender och tendenser inom design och inredning visas upp och här knyter utställare nya kontakter. Anna Agger, Örnahusen, är på plats och presenterar bland annat en fönsterskärm med marint motiv och som hon ser som en blivande klassiker.

I snickeriet tillverkar hon sina produkter, ytbehandlar och packar för vidare leverans direkt till kund eller till en återförsäljare. Det mesta gör hon från grunden men har också hjälp i en del moment, i princip alltid från svenska leverantörer och gärna riktigt lokalt.

– I de charmiga fiskelägena på Österlen kan man ofta se en fartygsmodell i fönstret, som insynsskydd och som dekoration.

Det har inspirerat Anna Agger till att göra bland annat en fönsterskärm i plexiglas i form av en båt, ett bra komplement till hennes skärmar med andra motiv. Sedan tidigare har hon sjömärken i olika storlekar i sin produktportfölj. Förmodligen påverkat av alla de seglings- och roddbåtsturer som hon gärna företar.

Närproducerat med lång livslängd i miljövänligt material står alltid i fokus hos Anna Agger Industridesign.

– Jag jobbar ständigt på att utveckla mina produkter för att på Formexmässan i Stockholm blivande klassiker.

Genom täta kontakter med små som stora kunder hittar Anna nya behov som behöver fyllas. För allt hon gör har en funktion. Samma bas kan dessutom användas till olika saker. Så utvecklades exempelvis en skärmvägg till klädställning.

– Flera ville köpa min skärmvägg men önskade inte alltid den textil som ingår. De såg andra möjligheter – och då gjorde jag det också, säger Anna.

Och även om hickory och sycamore tree kan vara fantasieggande, håller Anna Agger sig till sig svenska träslag som furu, björk, ek, bok och ask. Dessutom produceras allt i små serier.

Anna Agger Industridesign