Ny vd till Simris Alg

Ny vd till Simris Alg

januari 13, 2017 Av av Pressmaterial

Fredrika Gullfot stannar kvar i bolaget och kommer att föreslås som styrelseordförande vid nästa bolagsstämma.

Tre år efter starten år 2010 skördades de första algerna hos Simris Alg, Hammenhög. Fram tills nu har företagets grundare, Fredrika Gullfot, varit verkställande direktör i bolaget. Inför planerad expansion tillträder Jonas Regnér som ny vd.

Vid bolagsstämman i maj kommer Fredrika Gullfot att föreslås som styrelseordförande. Hon fortsätter också att på heltid arbeta med företagets fortsatta utveckling

Simris Alg, listades i våras på First North och har gjort sig känt som tillverkare av omega-3-tillskott från odlade alger. Till ny vd har utsett Jonas Regnér med erfarenhet från bland annat Axfood, Coop och Gooh. Han har även haft uppdrag för Life.

Jonas Regnér tillträder under en övergångsperiod som vice vd med särskilt ansvar för bolagets affärsverksamhet. VD-bytet är planerat att verkställas i april”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Just nu väntar man på att få algoljan godkänd enligt EU-förordningen för nya livsmedel, något som beräknas ske till sommaren. Därefter kan lanseringen av produkten börja på allvar.