”Brunkan” blinkar mot Bornholm

”Brunkan” blinkar mot Bornholm

mars 18, 2017 Av av Kristina Fröling

– Jag är så glad över dagens fina recension! Karin Brunk Holmqvist, Tomelilla, tog emot sina gäster hos Skillinge båtklubb vid torsdagskvällens boksläpp.

Missing people får ett uppdrag, generationerna krockar och hela Skillinge måste evakueras. Allt berättat med den humor, värme och förmåga att iaktta som är Karin Brunk Holmqvists. Och i hennes senaste bok ”Majken minröjare” spelar händelser på Bornholm en viktig roll.

Medan Ossian ger sig ut på sitt livs resa till Bornholm fortsätter det lugna livet i Skillinge. Tills Majken går på stranden och hittar en fin dekoration till rabatten och hela samhället får evakueras. Skäms gör hon, Majken, och blir lättad när allas uppmärksamhet i stället riktas mot Ossians hus, som plötsligt står tomt. Inte minst orolig är Sara som går i nian, Majkens och Sixtens barnbarn. Sara gillar Ossian och han behandlar henne som vuxen, trots att han är så gammal. Och så läser han böcker, kan massor om psykologi och är rolig att prata med.

Missing People bestämmer sig för att söka efter Ossian, men det enda de hittar i en badbod är Majkens otrogne granne Sven och hans lärare på målarkursen i Simrishamn.

Ossian vill helst göra sin resa ifred. Han har bestämt sig för att försöka ta reda på sanningen om branden på sin fars fiskebåt. Och även om han inte hittar hela sanningen, kommer han en bra bit på väg. Men viktigare är att han möter Ingelise och får nya vänner på värdshuset i Rønne.

När Ossian kommer tillbaka till Skillinge och förstår vilken uppståndelse hans försvinnande skapat blir han både glad och bekymrad. Helst vill han vara ifred med sina böcker, förutom för Sara. För hon förstår hans glädje i läsandet och hon hjälper honom att köpa en mobiltelefon, så han kan ringa till Ingelise.

majken-bok

 

Karin Brunk Holmqvists romaner, som utspelar sig på Österlen, har gjort henne till en av Sveriges mest lästa författare. Nästa bok är redan på gång och den utspelar sig i Brösarp.

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save