Glädjebesked till Berlin i Berlin

Glädjebesked till Berlin i Berlin

maj 16, 2017 Av av Kristina Fröling

När resultatet av årets OAD-lista publicerades befann sig Daniel Berlin i Berlin. Till stor glädje för honom och teamet är Daniel Berlin krog i Skåne Tranås nummer 13 bland Europas bästa restauranger.

Varje år kommer resultatet av de sammanställda rösterna i Opinionated About Dining. Bedömningen görs i flera klasser, varav Topp 100+ European Restaurants är en.

OAD är unikt i sitt slag, det är enbart kvalificerade som har rösträtt, i princip motsvarade ett cv som restaurangbesökare.

När årets resultat presenterades i måndags var Daniel Berlin själv i den tyska huvudstaden.

– Jag blev så glad över vår placering på listan. Det betyder jättemycket för oss alla i teamet. Inte minst för våra gäster. Och det är gästerna vi finns till för, säger Daniel Berling i telefon till Skånesydost.nu.

Under två dagar har han varit deltagare i Terroir Berlin. Där träffas framstående kockar, dryckesexperter och journalister under två dagar för att utbyta erfarenheter i den gastronomiska världen.

– Berlin är på väg att bli en häftig matstad. Unga, duktiga människor startar krogar i områden som tidigare inte alls tillhört det fina Berlin.

Säger Daniel Berlin strax innan det är dags för honom att checka in och återvända hem till Skåne. Lite trött, och mycket glad.