Grattis! Två gånger Daniel i topp

Grattis! Två gånger Daniel i topp

januari 21, 2017 Av av Kristina Fröling

Ju fler kockar desto bättre. Och det märktes extra tydligt när det i fredags var dags för utdelning av Skånska Gastronomipriset. Två stora utmärkelser gick till sydöstra Skåne. Grattis till Daniel Berlin och Daniel Müllern!

Årets skånska krog blev i år den överallt hyllade Daniel Berlin Krog i Skånes Tranås. ”Med passion, perfektion och fokus på den skånska naturen skapar Daniel Berlin Krog magi och trollbinder gäster från när och fjärran. Krogen har inte bara satt Skåne Tranås på Sverigekartan utan har numera även en självklar placering i det gastronomiska världsatlaset”, lyder motiveringen.

– Det är ett bevis på att man fortfarande är med och ett kvitto på att man gör rätt och att det uppskattas. Alla, oavsett vad man gör, blir glada över ett pris. Det här betyder jättemycket för oss, det är första priset under 2017 och vi hoppas att det kommer fler under året, säger Daniel Berlin.

Priset ”Årets skånska stjärnskott” tilldelades Daniel Müllern som är van vid att tävla i mat. Han varit i final i ”Årets kock” och vann ”Köksmästarna” i Kanal 5 2014. Motiveringen löd ”Efter tjugoåtta framgångsrika år i krogbranschen var 2016 Daniel Müllerns år. Med båda fötterna djupt förankrade i den skånska myllan frälste han restauranggäster, tv-tittare och krogrecensenter med mat som sprider lust och glädje. Med en tävlingsskalle som imponerar, stor ödmjukhet och en särpräglad charm får Daniel våra hjärtan att smälta.”