Hopp och kärlek på vårens hästfest

Hopp och kärlek på vårens hästfest

februari 24, 2018 0 av Kristina Fröling

Redan tidigt i morse var det kö utanför Scandinavium i Göteborg inför lördagens första klass. Under dagen dominerade unga hästar och unga ryttare, och det är intresset för ridsport och Gothenburg Horse Show med FEI  Cup Dressage och Longines FEI World Cup Jumping ett av många bevis på. Och publiken fortsätter att visa sin kärlek och uppskattning för nya stjärnan från Österlen – Stephanie ”Stefffi” Holmén.

Ett par timmar innan det är dags för start i kvällens hoppning har Stephanie Holmén tid för intervju. Och trots att segern i Zürich hittills toppar karriären har Göteborg en speciell plats i både hjärtat och minnet. Den gången som young rider och även om hon passerat den tekniska åldersgränsen för att vara ungdomsryttare representerar hon ändå den yngre generations ryttare som bidrar till att göra ridsporten allt större i Sverige. När hon red in på banan i går kväll möttes hon av publikens jubel.

– Det kändes så fantastiskt att mötas av ljudet. Jag var triggad redan innan, men mottagandet gjorde det hela till något alldeles extra. Jättestort!

Framgångarna är inte något som kommit gratis. Hårt och målmedvetet arbete under många år har gett resultat och där varje moment varit till lärdom och nytta.

– Jag har uppskattat varje del av det och det har aldrig varit tråkigt eller något som jag sett som onödigt. Och att det ledde till jobb på Grevlundagården och möjlighet att få rida och tävla ”Sparven” är något jag är både tacksam och lycklig över. Jag tycker fortfarande att det är jätteroligt och viktigt att vara med och träna unga ryttare och jag hoppas att jag kan inspirera och visa att ingenting är omöjligt. I alla fall inte om man är beredd att jobba hårt och målmedvetet och älska det man gör.

Med sig till Göteborg har hon också hästen Carma som hon tog en niondeplats med i 1,45-hoppningen, där Malin Baryard-Johnsson segrade och Peder Fredricson tog andraplatsen. Och som hon dessutom, under publiken jubel, tog andra plats med i Gothenburg Trophy under lördagskvällens hoppning.

gbg-dag-1-publik-1

Det lutar mot publikrekord på Gothenburg Horse Show. Siffrorna avslöjas söndag kväll.

gbg-dag-1-steffi-2

– Jag ser fram emot kvällens hoppning och jag är jättetaggad. Älskar att rida in på banan!, säger Stephanie ”Steffi” Holmén. Förväntningarna överträffades med råge, och efter omhoppningen tog hon emot publikens kärlek som tvåa i Gothenburg Trophy.

gbg-dag-1-peder-1

– All in är hemma på Grevlundagården och vilar sig efter en lien skada. Paris? Det finns fler tävlingar och vi får se hur det blir. Peder Fredricson tar det lugnt innan uppvärmningen.

gbg-dag-1-patrik-1

– Jag är helnöjd med min placering som nummer tre. Patrik Kittel satte ribban högt i FEI Word Cup Dressage Freestyle to music event, alltså kür, och publiken visade sin uppskattning.