Ny näringslivsstrateg för Tomelilla kommun

Ny näringslivsstrateg för Tomelilla kommun

januari 12, 2017 Av av Kristina Fröling

– Jag ser mycket fram emot att börja min tjänst som näringslivsstrateg och att bygga relationer med företagen i kommunen, säger Daniel Jonsgården medan han passar på att stärka sig med en lokal lunch.

Han är efterlängtad av både företag och den kommunala förvaltningen. Själv beskriver han sig som envis, nyfiken och läraktig. Den 1 februari börjar Daniel Jonsgården som ny näringslivsstrateg i Tomelilla kommun.

Tjänsten som näringslivsstrateg i kommunen har varit vakant under en längre period. Under tiden har man gjort en översyn av hur utvecklings- och näringslivsarbetet ska vara organiserat. Beslutet blev att näringslivsstrategen blir placerad på kommunledningskontoret, direkt under kommunchefen.

– Daniel Jonsgården är en jättebra kraft för att utveckla näringslivet i Tomelilla, säger Stefan Larsson, kommunchef.

Samarbete mellan branscher ser Daniel Jonsgården som en viktig faktor för dagen och framtiden. Och han ser stora möjligheter för såväl etablerade som nya företag.

– Det jag ser fram emot med jobbet är att träffa kommunens företagare. Jag vill vara med i utvecklingen av Tomelilla genom samarbete mellan näringsliv och kommun. Jag hoppas att jag kan bli en naturlig kontakt för företagen in i kommunen, säger Daniel Jonsgården.

Också Leif Sandberg (C), kommunstyrelsens ordförande, har stora förväntningar på den nyrekryterade näringslivsstrategen.

– Han kommer att bli en mycket viktig länk för att göra Tomelilla ännu mer företagarvänligt. Det är en mycket viktig rekrytering, menar Leif Sandberg.

Daniel Jonsgården är 37 år och Tomelillabo sedan många år.

– Jag gillar och värnar om Tomelilla och det är mitt uttalade val att bo här med min familj.

Daniel Jonsgården har en bakgrund inom försäljning, men har också arbetat som handelsutvecklare i Ystad.