Nyhet i en strut hos Simris alg

Nyhet i en strut hos Simris alg

juli 20, 2017 Av av Kristina Fröling

Rikskända algfarmen i Hammenhög står för innovationer inom kosttillskott, livsmedel och ingredienser som gör skillnad för hälsan och miljön. Senast tillskottet är mjukglass à la vegan, med smak av algen chlorella. Under sommaren är det öppet för besökare på torsdagar och fredagar mellan klockan 13 och 16 med guidade visningar i algodlingen 13.30 och 14.45.

alg-2-2

– Vegansk mjukglass passar perfekt i vår gårdsbutik. Den kommer från Vegan Soul Train, och vi är jättestolta att kunna erbjuda Sveriges kanske godaste mjukglass hos oss. Emma Jacobsen hanterar skickligt den nyinstallerade glassmaskinen.

alg-3-3

Chlorella, den “lilla gröna”, har det vetenskapliga namnet Chlorella vulgaris. Den är grön, rund och encellig med superkrafter. Snabbväxande och sprängfylld med proteiner, fetter och vitaminer.

alg-4-4

– Alger lever på solljus och är basen i havets näringskedja. De tillverkar helt naturligt många essentiella näringsämnen, som är nödvändiga för allt liv på jorden. Om det och mycket mer kan Jacob Larsson och Emma Jacobsen berätta.

alg-5-5

Raka rör – sammanlagt räcker rören från Hammenhög hela vägen till Malmö. Algodling är en ny pionjärbransch inom det moderna lantbruket. Vision är att vara en föregångare i den biobaserade ekonomin.

 

Save

Save

Save

Save

Save