Unika ljus sprider lokal doft

Unika ljus sprider lokal doft

oktober 16, 2016 Av av Kristina Fröling

Kända varumärken i allt mellan kläder och inredning ryms i butiken hos Hylkegården på kustvägen mellan Skillinge och Brantevik. Stammisar shoppar regelbundet och internationella besökare kommer för att köpa med sig vackra saker hem. Och det ska helst vara lokalt producerat.

Hösten är i högform och Mikael och Cecilia Mehler har inte varit sena med att ta emot kunder och gäster med ljus och värme i både butiken och kaféet. Vid ett av borden sitter ett par som allt som oftast lämnar Lund för att dricka kaffe med något till på Hylkegården.

– Kaffet är extra gott här vid brasan. Och så är bullarna alltid goda och nybakade.

Michael Mehler tackar för de värmande orden och petar in några vedpinnar i brasan som tar ny fart medan vinden sliter och river i träden utanför. Ljus och värme behövs, den saken är klar.

brasan

Efter egen näsa

Klart var också att Hylkegården sökte med ljus och lykta efter något speciellt inför sitt 40-årsjubileum. Efter några turer blev det just en lykta och den har i år fått en uppföljare.

– I år har vi tagit fram våra egna doftljus och dofterna har vi bestämt själva.

Fyra dofter finns att välja mellan. Och den som inte vill välja köper med sig hela doftserien à la Österlen, tillverkad i Gyllebo, och får med sig doft av ros, skörd eller försmak av julen. För den som vill ha något som passar året om är ”Gryning i paradiset” ett säkert kort.

Inreder med ljus

Att Michael och Cecilia Mehler satsat rätt på ljus som lokalt producerad produkt är också klart. Ljus är en del av inredning i hus och hem hos de flesta och dessutom en oftast uppskattat present.

– Utländska besökare frågar nästa alltid efter det som är tillverkat här på Österlen. Sedan handlar de också mycket annat här hos oss också.

Innan advent och jul väntar också den helg då hela Österlen kommer att lysa något alldeles extra. Och i år finns dessutom möjligheten att det kommer att dofta lite extra gott också.

Hylkegården har öppet varje fredag, lördag och söndag klockan 11 till 17.

mikael

– Utländska besökare frågar nästa alltid efter det som är tillverkat här på Österlen. Säger Mikael Mehler.

lycktan

Till 40-årsjubieet lanserade Hylkegården sina ljuslyktor.

butiken

I butiken finns kända varumärken för inredning och kläder.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save