Välkommet återseende!

Välkommet återseende!

januari 2, 2019 0 av Kristina Fröling

Succé blev det för På samma våglängd som spelades både på Lunds Stadsteater och på Skillinge Teater förra året. Nu är det dags för en nostalisk tripp till kända resmål på den musikaliska världskartan under åren 1925-1945. Föreställningen På återseende visas på Lunds Stadsteater måndag den 4 februari kl. 19.

Swing, sweet och schlager – tre säkra ess spelar Karin Bergquist och Harald Leander ut tillsammans med Salongsorkesterns stråkar och vokaltrio. Under föreställningen guidar reseledarna Bergquist och Leander publiken genom glada överraskningar och oväntade strapatser. Med den bästa musiken som resesällskap. Musiken är hämtad från 20-, 30- och 40-talen och det blir så klart både jazz och dansmusik från filmens värld. Föregångarna I god beredskap, Pilsner & Champagne och På samma väglängd har hyllats av både recensenter och publik. Finns alltså ingen anledning att det här skulle bli en resa som avviker!

Karin Bergquist är skådespelare med brett register; teater, kabaré, radio, film, TV och egna produktioner. Flera somrar på friluftsteatrar i Helsingborg och Falkenberg. Hon är uppväxt i Ystad och sjunger gärna äldre schlager.

Harald Leander är välkänd skådespelare, dramatiker, regissör, översättare och musiker. Han är från Lund, och svensk mästare i Gladjazz 1986 med Nisses Stuga. Han är också varité- och multiinstrumentalist. Och mycket, mycket mer.

Salongsorkestern bildades i Lund i mitten på 70-talet och spelar på kungamiddagar, jazzklubbar, festivaler, baler och privata fester. Orkestern har flera gånger medverkat  i TV, och har turnéer till Shanghai, Toscana, Tokyo, Båstad, Höör och andra metropoler på meritlistan.

Läs mer och boka biljetter här Evenemang.se