Daniel Müllern nöjd så in i Norden

Daniel Müllern nöjd så in i Norden

oktober 19, 2016 Av av Kristina Fröling

I tisdags publicerade White Guide sin lista över de bästa restaurangerna i Norden. Och Villa Strandvägen i Ystad utnämns till en av de bästa och det efter bara fyra månader.

Listan i White Guide över de svenska krogarna är, med få undantag, identisk med den som publicerades i White Guide Sverige i mars. Då hade Villa Strandvägen ännu inte öppnat.

– Det här är riktigt kul och så klart vi hoppades. Och så satte Daniel och teamet det! Helt underbart och menyn som Daniel startade med i torsdags är ytterligare ett snäpp upp. Alltihop bådar gott för framtiden, säger Anders Nilsson, vd, YSB.

Mycket glad är också Daniel Müllern själv som mest av allt har haft siktet inställt på ett annat mål.

– Det var aldrig min tanke från början att komma med i många krogguider. Jag ville skapa en inspirerande arbetsplats och laga god mat från hjärtat till våra gäster. Men så klart det är jättekul att det redan nått ut i hela Norden.

I de fem kommunerna i sydöstra Skåne är det bara Villa Strandvägen och Daniel Berlin krog i Skåne Tranås som kvalificerar sig till att komma med i White Guide Nordic.

Vilka placeringar som krogarna får blir officiellt först den 31 oktober då guiden släpps.

Den prestigefyllda White Guide Nordic innehåller 325 restauranger i de nordiska länderna, samt 60 i de baltiska länderna. I White Guide Nordic är 92 krogar i Sverige med, att jämföra med senaste White Guide Sverige, som innehåller 600.

koket

Daniel Müllern är nöjd med Villa Strandvägen och den unika miljön som möter gästerna. Maten och kocken är nära gästerna i en varm och välkomnande miljö.

villan

Med villan har också Ystad berikats med ett nytt hotell.

 

 

Save

Save