Pilarna pekade till Österlen

Pilarna pekade till Österlen

september 29, 2016 Av av Kristina Fröling

 

malmros-1-l

– Vi har absolut hamnat rätt och ser fram emot livet här på Österlen! Carola och Bo Malmros flyttade in i söndags. Efter 30 år runt om i världen var alternativen två. Skulle de flytta till Abu Dhabi eller slå sig ner i Skåne? Valet blev Österlen och därmed har Glivarpagården nya ägare och Glimmingehus en taggad granne.

Pilarna pekade till Österlen

Från Västerås hade Carola och Bo Malmros med sig en älg. Och det sista de gjorde natten innan de satte sig i bilen för att köra till sitt nya hem var att koka buljong på det som en gång hade tillhört det frysta exemplaret av skogens konung.

– Jo, vi är väldigt matintresserade. Och det är mycket därför vi bestämde oss för Österlen, säger Bo Malmros.

Medan älgen fick bråttom in i frysen på Glivarpagården tar paret Malmros det lite lugnare med resten av flyttlasset.

– Vi ska tänka igenom i lugn och ro vad som ska göras i mangårdsbyggnaden och i logen med fyra gästrum och en lägenhet.

Under veckan som gått har de ägnat sig åt att registrera bolag och övriga administrativa ärenden som har med ägarbyte med mera att göra. En odelat positiv upplevelse, så långt.

– Alla som vi mött och har haft kontakt med hittills har varit fantastiskt vänliga och tillmötesgående. Vi känner oss välkomna, säger Carola Malmros.

malmros-2-l

Mangårdsbyggnaden och logen kommer snart att ha sin prägel av det nya ägarparet.

Österlen tur och retur

Liksom maken kommer hon att tillsvidare behålla sin anställning i Västerås. En del pendlande får det bli men på sikt ser hon gärna att verksamheten på gården ska vara tillräcklig. Men det hela får, som så mycket annat i jordbrukslandskapet, växa organiskt.

– Vi kommer att jobba systematiskt och är helt på det klara med att det kommer att krävas mycket arbete för att nå målet.

Lite längre, men mindre frekvent, blir resorna för Bo Malmros. Som global manager hos ABB har han världen som arbetsfält vilket också är en av anledningarna till valet av Österlen som plats för näring och liv.

– Intresset för mat och dryck gör Österlen till rätta platsen för oss. Och självklart är vi som så många andra fascinerade av naturen och närheten till havet. Vi känner oss klara med att bo i stadsmiljö och ser fram emot vårt nya liv på gården och att få testa oss själva och se vad vi kan åstadkomma tillsammans på okänd mark.

Klart till påsk

När Konstrundan startar kommer Glivarpagården att ta emot sina första gäster med Bo och Carola Malmros som värdar. Också mindre konferensgrupper kommer att vara välkomna och det som serveras till frukost och övriga måltider kommer att vara lagat på gården.

– Från grunden! Vi ser fram emot att lägga händerna på alla fina råvaror som finns här.

Under de närmsta veckorna kommer paret därför att leta sig fram till producenter och butiker.

Inte helt enkelt ens för den som hittar i de flesta städer i Saudi, Nigeria, Pakistan och Irak. Det kan vara nog så klurigt att köra rätt till Rörum, Svinaberga och Löderup.

Text och bild: Kristina Fröling

 

Save

Save