Jubileumsmedlemmar kompletterar Matrundan 2017

Jubileumsmedlemmar kompletterar Matrundan 2017

mars 31, 2017 Av av Kristina Fröling

Matälskare har ett givet mål under Kristi himmelsfärdshelgen och att besöka Matrundan Österlen har för många blivit en tradition. I år har arrangemanget tillskott av 31 jubileumsmedlemmar med anledning av tioårsjubileet. Tisdag den 25 april träffas samtliga aktörer på Kronovalls Vinslott och inleder jubileumsaktiviteterna.

Tioårsjubileet kommer att märkas på flera sätt. Bland annat genom att en rad företag är inbjudna att vara med just i år. Flera av dem är dessutom nyetablerade på Österlen.

– De utgör extra tillskott i regionen för den kulinariska turismen. Ambitionen är att ge våra besökare en så komplett bild som möjligt av det Österlen ha att erbjuda. Intresset för bra råvaror och kvalitetskrav på både mat och dryck gör att Matrundan Österlen blir allt mer angelägen och aktuell för varje år, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen.

Jubileumsmedlemmarna har, var och en på sitt sätt, anknytning till matproduktion på Österlen.

– När vi ses på Kronovall ska vi utbyta erfarenheter, skapa relationer och företagen kommer att visa upp för varandra vad de har att erbjuda.

Under rundans fyra dagar har besökarna ett brett program med många inslag att välja ifrån. Prova på att göra rapsolja, testa skånska viner, smaka på lokala produkter och ta del av skånsk kokkonst är några exempel.

Komplett program finns på hemsidan från och med torsdag den 30 mars.
Besökaren gör själv sitt urval och till hjälp i planeringen kommer att finnas en jubileumstidning med karta och program.

Matrundan Österlen 2017 pågår från torsdag 25 maj till och med söndag 28 maj.

/Länk till Matrundan Österlen/