Extra glans för Frans

Extra glans för Frans

september 28, 2016 0 av Kristina Fröling

Frans ”If I Were Sorry” är den mest strömmade låten från Eurovision Song Contest 2016. Under en tid har Eurovision anordnat en topplista hos musiktjänsten Spotify. När tävlingen nu avgjordes var det inget snack om saken. Med hela 61,8 miljoner spelningar är vinnarlåten från Melodifestivalen 2016 ohotad etta. Tvåa på listan slutade det franska bidraget – med 10 miljoner spelningar.

Eurovisionsettan ”1944” slutade bara på en elfteplats. Tvåan från Australien slutade samtidigt fyra och den ryska trean fick nöja sig med en åttondeplats. Frans slutade femma i Eurovision Song Contest 2016.

Det är inte första gången som Frans Jeppsson Wall skördar framgångar på topplistorna i år. Webbplatsen wiwibloggs.com har nyligen sammanställt hans succé efter Eurovision Song Contest.

”If I Were Sorry” är den kommersiella vinnaren av Eurovision 2016, rapporterar man, och konstaterar att låten har levt vidare när andra fallit i glömska. ”If I Were Sorry” tog sig in på topplistorna i tjugo olika länder och var listetta i Sverige i fem veckor.