Daniel Berlin Kockarnas kock!

Daniel Berlin Kockarnas kock!

oktober 10, 2016 Av av Kristina Fröling

För andra året i rad har Daniel Berlin tagit hem den prestigefyllda titlen ”Kockarnas kock”. Skånesydost.nu fick den första intervjun i den korta pausen innan det var dags för efterfest på Sturehof.

Det är en mycket glad och överraskad Daniel Berlin som branschkollegerna åter valt till kockarnas kock.

– Det här betyder jättemycket för mig och oss alla på krogen. Det innebär att jag vågar ta nästa steg på väg mot ett långsiktigt mål. Nu gasar vi!

Under de sju år som Daniel Berlin funnits i Skåne Tranås har krogen upplevt stora framgångar. Men som i all verksamhet har det också funnits stunder av tvivel och dagar när allt inte gått som förväntat. Vilket inte på något sätt har handlat om att gästerna svikit. Tvärtom har efterfrågan på bord hos Daniel Berlin i Skåne Tranås ständigt ökat och många reser över halva jorden för att äta middag eller lunch på den allt mer berömda krogen på Österlen. Och trots de sju åren är det ända bara början, enligt Daniel Berlin.

– Vi har så enormt mycket kvar att ge. Med utmärkelsen ”Kockarnas kock 2016” har jag fått den bekräftelse som är störst av alla, och det är erkännandet och uppskattningen från kollegerna i branschen. Vi har fått bevis på att vi är bra och nu ska vi bli ännu bättre.

I planen för nästa steg finns tillbyggnad av ett stort växthus och en trädgårdsmästare är redan anställd.

– Hon börjar jobba hos oss nästa år och det ska bli fantastiskt roligt att gå vidare med odlingen.

Ännu bättre innebär för Daniel Berlin inte fler gäster. Det är upplevelsen han och hans medarbetare levererar som ska öka ytterligare.

– Nu har vi fått den spark i baken som behövdes för att våga ta nästa steg.

Den närmsta konkurrenten i titlen om ”kockarnas kock” var Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet i Järpen. Många mil skiljer dem åt med i sin matkonst har de mycket gemensamt.

– Jag trodde att det var Magnus som skulle ta hem titeln och jag känner stor respekt för honom och beundrar det han gör. Jag är jätteglad för att han blev nummer två och då inte enbart för att jag var vald till nummer ett.

Det nyinstiftade priser Chef of the Chefs för internationella kockar gick till René Redzepi på Noma i Köpehman.

– Det var helt rätt och han har betytt så mycket för utvecklingen av branschen i vår region. För några år sedan fick vi gäster på grund av Noma. Nu har vi en egen attraktionskraft, men vi har fortfarande mycket att tacka honom och Noma för.

Säger Daniel Berlin, för andra året i rad vald till kockarnas favorit, på väg till efterfesten på Sturehof.

– Men först ska jag äta en hamburgare. Jag är jättehungrig!