Maten lockar besökare till Österlen

Intresset för mat och råvarornas ursprung ökar och internationell press rankar Skåne högt. Håkan Jönsson, Lunds universitet, forskar i kulinarisk turism och har skrivit den prisbelönade boken ”På resan i matlandet Sverige”. Han är också en av dem som var med och startade Matrundan Österlen. Den kulinariska turismen i Sverige är en bransch i stark…

av Kristina Fröling maj 23, 2017 Av

Kulinariska Österlen bullar upp!

Årets tema för Matrundan Österlen är ”I gott sällskap” och just gott ska det vara att både umgås och att smaka på vad det kulinariska Österlen har att erbjuda. Så som tapas à la Österlen, skånska viner och tillfälle att pressa sin egen rapsolja. Hela 61 företag samverkar i årets runda under helgen Kristi himmelsfärd.…

av Kristina Fröling maj 23, 2017 Av

Glädjebesked till Berlin i Berlin

När resultatet av årets OAD-lista publicerades befann sig Daniel Berlin i Berlin. Till stor glädje för honom och teamet är Daniel Berlin krog i Skåne Tranås nummer 13 bland Europas bästa restauranger. Varje år kommer resultatet av de sammanställda rösterna i Opinionated About Dining. Bedömningen görs i flera klasser, varav Topp 100+ European Restaurants är…

av Kristina Fröling maj 16, 2017 Av

Stort intresse för husspaningen

I förra veckan publicerade vi bilder på, till synes, herrelösa hus och gårdar på Österlen. Det hela väckte stort intresse och det ger oss anledning att fortsätta att spana. Här kommer därför sex nya objekt och vi vet att det finns betydligt många fler. Vi är heller inte ensamma om att anse att det är…

av Redaktionen maj 14, 2017 Av

Nya bubblare i glasen

Inför sommaren kommer nyheter på dryckesfronten. Ekologiska Brochet kommer den 1 juni med ytterligare två viner i Systembolagets fasta sortiment. Kiviks Musteri lanserar premium äppelmuster och två smaker av ekologiska lemonader på småflaskor. Brochet har på bara några år etablerat sig med fem storsäljande viner på Systembolaget. Bakom framgången ligger, enligt pressmeddelandet, ett målinriktat och…

av Pressmaterial maj 14, 2017 Av

Fredagsmys som i en liten ask

Havsnära smaker i vacker förpackning. Varje fredag på Kiviks hotell. Doft av hav, ett stänk citron och något vitt i glaset. I Cancale, San Francisco eller på Stureplan? Inte nödvändigtvis, den som vill leva livet lokalt väljer i stället Kiviks hotell med ostronbar varje fredag mellan 16 och 18. Utsikten ingår och on a clear…

av Kristina Fröling maj 14, 2017 Av